január 2016

Még az ónos eső sem tudott elriasztani

Még az ónos eső sem tudott elriasztani ma hat szülőt, hogy csemetéjét elhozza az Almafa Gyerekházba Pomázon! Ma kezdődött a Zengi-Bongi Varázsolda hangtálas csoport. Izgatottan vártam a mai napot, mert nem tudtam, hányan jönnek, mekkora gyerekek lesznek zömében, de azt tudtam, hogy tetszeni fog nekik, ha kipróbálják! Mikor megláttam a tükörjég járdát és utcát, akkor gondoltam, hogy sokan nem tudnak ma eljönni. De nem lombozott le a dolog, hiszen a jövő héten még lehetőséget kapnak azok, akik ma nem tudtak megérkezni, hogy kipróbálhassák ezt a varázslatot.

Hat csemete ült le izgatottan a körberakott párnákra. Imádni valóak voltak. Alig bírták kivárni, míg elmondtam a mondandómat, rögtön kezükbe akarták kaparintani a csoda-tálakat, és megütni, megkopogtatni, hallgatni, érezni. Az egyik kislány, ahogy megütötte a tálat, elkezdett ugrálni örömében. Két fiú és négy lány volt a csoportban, hasonló korúak, öt-hat évesek.

A szülők is bent voltak a csoportban egy kis bemutató foglalkozáson, ami azért mindig más, mint amikor „magunk között” vagyunk. Van, amelyik gyerek ilyenkor jobban szorong, míg mások inkább produkálják magukat a szülő jelenlétében. Én úgy éreztem, a mi kis csoportunk inkább visszafogottabb volt.

Hamar elszaladt az időnk. Tanultuk megfogni a hangtálakat, megütni, érezni. Kipróbáltuk a vízzel teli tálat ütni, hogyan viselkedik. Volt fröcskölés!

Kerestünk bekötött szemmel hangokat. Ismerkedtünk hangszerekkel is, köztük némelyik vicces „hangszerrel” is. A fiúknak különösen tetszett például a kiselejtezett processzorhűtő ciripelő hangja.

Mesebeli utazásra is indultunk a gong és a hangszerek segítségével. Volt, akinek még kicsit fura volt a helyzet és nehezebben oldódott, de olyan is volt, aki szinte „rutinosan” mozgott a csoportban. Szívmelengető volt látni a kislányt, aki a foglalkozás alatt nem szólt egy szót sem, de a vége felé csillogó szemmel ütötte a gongot.

Ha sikerül kialakítani az állandó kis csapatunkat, akkor biztos nagyszerű játékokat fogunk együtt játszani!

Szeretettel várom a szülőket és a csemetéket!

  • Zengi-Bongi-2
  • Zengi-Bongi-3
  • Zengi-Bongi-5
  • Zengi-Bongi-6

Simple Image Gallery Extended

Bővebben...

Hogyan hatnak ránk a rezgések?

Életem egyik nagy élménye volt, amikor kézbevettem Masaru Emoto a Víz titokzatos élete c. könyvét. Ha még nem halottatok róla, röviden összefoglalom, miért. Masaru Emoto nemzetközi hírű japán kutató különféle üvegcsékbe vizet tett, és kísérletezni kezdett vele. Volt, amelyikre csak egy szót írt: pl, szeretet, vagy gyűlölet. Lefényképezte előtte is a szerkezetét egy elektronmikroszkópos felbontású fényképezővel, és utána is, amikor már egy ideje rajta volt a cédula. Vagy különféle zenéket játszott az üvegcséknek, és rögzítette fényképpel előtte és utána is a szerkezetüket. Döbbenetes felfedezést tett!

emoto viz

Megváltozott a szerkezetük! Mindenkinek, aki hitetlen ez ügyben, ajánlom! Mert ez mit is bizonyít?

Azt, hogy mivel mindennek rezgése van, a különféle kibocsátott rezgések meg tudják változtatni a miénket. Tehát ezzel rombolni, de gyógyítani is lehet! És fényképekkel bizonyítja!

A hangtálak kibocsátott rezgései is áthangolnak bennünket, megnyugtatnak, relaxáló hatásúak, harmonizálnak. Mikor a hangtálakkal játszunk a gyerekekkel, nem titkolt célunk, hogy játékosan elérjük, a gyerekek megismerkedjenek a rezgésekkel, megtapasztalják nyugtató hatását. Minél több folyadékot fogyaszt valaki, annál sikeresebben hatnak rá a rezgések, annál jobban működik az áramlás.

És nem mindegy milyen zenét hallgatunk, mit mondunk, hogyan mondjuk… Mindennek rezgése van…

Bővebben...

Mit is csináltok a Zengi-bongin?

Ezt a kérdést szokták leggyakrabban feltenni. Igyekszem egy olyan csoportot kialakítani, akik többnyire rendszeresen jönnek. Ez fontos a közösség kialakulása miatt. Megismerkedünk egymással és a hangtálakkal. Megtanuljuk megfogni, megütni, a testünkre helyezni a hangtálakat. Próbálgatjuk, milyen távolságból lehet érezni a rezgésüket. Különféle játékokat játszunk velük. Pl a térben elhelyezkedünk egy-egy hangtállal és lesz egy bekötött szemű kereső, aki kimondja a társa nevét, aki megüti a nála lévő tálat, majd a kereső a hang alapján keresi a társát.

Történetet szövünk együtt, miközben a hangtálak is szereplők lesznek. A különféle játékok segítik finomodni az érzékelést, a figyelem koncentrálását.  Az együttes játékok során a gyerekek megtanulnak egymásra figyelni, gyakorolják a türelmet, empátiát. A közös élmények összekovácsolják a kis csapatot. A testre helyezett hangtálak nyugtatólag hatnak, és a rezgéseket az érzésen kívül játékosan még láthatóvá is teszem. A hangzás is nyugtató, de a rezgés hat a testre, melynek 75 %-a víz, harmonizál.

A hangtálak rezgéseivel mesebeli sétára indulunk, megfigyelhetjük a testünk érzeteit, fantáziánk pedig szárnyalhat. Mesélhetünk egymásnak élményeinkről. Különféle koncentrációs, érzékelős, kreatív játékokat játszunk.

A csoport játékosan fejleszti azokat a készségeket, melyek szükségesek az iskolában a jó teljesítmény eléréséhez, kapcsolatteremtéshez, miközben jókat játszunk! Tapasztaljátok meg!  Ajánlott szorongó gyermekeknek, olyanoknak akik nehezen teremtenek kapcsolatot, nem beszélnek.

Várlak benneteket 2018.szeptember 20-án 17 órakor a Felzárkózunk Alapítvány tornatermében Pomázon, a Mátyás király utca 4-ben! Váltócipő szükséges!

Az első alkalmon a szülő is résztvehet. A csoportot 12 alkalomra tervezem, két részletben lehet fizetni. 2X12 000 Ft, egyben 22 000 Ft.

Előzetes jelentkezést kérek a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy telefonon! ( 70/7766969)

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára