A hangterápiáról

Eredete

Minden terápia arra törekszik, hogy az egyént harmóniába hozza. Ha harmóniában vagyunk, akkor jól működik az Egész, akkor vagyunk Egész-ségesek.

Testünk 80 %-a víz. Ha egy tóba követ dobunk, akkor kis koncentrikus körök keletkeznek, egyre nagyobbak lesznek. A víz átveszi a rezgéseket. A hangterápia is ezen az elven működik.

Már sok kutatás folyt annak bizonyítására, hogy a zene milyen hatással van a szervezetünkre, vagy akár a pohárban lévő víz szerkezetét hogyan változtatja meg. Ezt már Masaru Emoto: A víz üzenete c. könyvében fotókkal is alátámasztotta.

Nepálban számos szertartás és zenei rituálé élt, melyek segítettek az embereknek visszakerülniük az ősbizalom állapotába. Peter Hess több évtizedes kutatómunkája során összegezte a tapasztalatait a buddhista zenemeditációkon szerzett élményeiről. A hangtálak testre gyakorolt hatását számos kísérletben vizsgálta, igazolta.

A hangmasszázshoz kifejlesztett speciális terápiás Peter Hess hangtálakat. A hangtál hangjai mellett a rezgés minősége is szerepet játszik. A hangtál hangja felhangokban gazdag, segíti az ellazulást. A kellemes hangrezgések szétáradnak a testben, s mivel testünk 70-80%-a víz, a rezgések egyre jobban szétterjednek a testben. Ha a test valamelyik részén  energiahiány vagy blokk van, akkor ezek a rezgések segítenek a feloldásban, kiegyenlítésben.

Hatásmechanizmus

Az összes tradicionális gyógyító, sámán, boszorkánymester használ valamilyen módszert, hogy a „páciensét” transzállapotba juttassa. Erre valók a mantrák, ritmikus dobolások, csörgések, stb.

A hinduizmus szerint a világ hang, a világ rezgés. Az anyag, az valójában egymásra épülő, rezgő rendszerek összessége. A hangmasszázs szempontjából ez nagyon fontos, mert a betegséget és az egészséget egyfajta rezgés vagy rezonancia jelenségként értelmezzük. Minél inkább képesek vagyunk a rezonanciára, annál egészségesebbek vagyunk.

Hogyan zajlik a hangmasszázs?

A hangmasszázs során a kliens kényelmes ruhában fekszik. A  hangmasszőr a kliens testére hangtálakat helyez, majd rezgésbe hozza őket. Különféle hangtálak vannak, mindegyiknek más a rezgéstartománya, a test más-más pontjaira gyakorolnak hatást. A hangmasszázs során a levegőt és a testet is használjuk vezető közegként, hiszen halljuk is a hangokat, de a rezgéseket érezzük a testünkben.

A hangmasszázs holisztikus módszer: megszólítja a testet, a lelket és a szellemet.

A hangmasszázs segít az ellazulásban, harmonizálja, vitalizálja a testet, feloldja az energiablokkokat, segít a csakrák megtisztításában.

Segíthet a feszült állapotok feloldásában, migrén esetén, izomfájdalmak lazításában, erősíti az immunrendszert, tisztítja, finomítja az érzékelést, helyreállíthatja a vérnyomást, javítja a koncentrációt.

A hangterápiáról és a játékos hangtálas foglalkozásokról ITT OLVASHAT bővebben.