Elemek szűrése dátum szerint: július 2013

Tűnődések

Találtam egy verset. Nagyon megfogott, mert olyan, mint egy ars-poetica. Lehetne egy gyógypedagógus ars-poetica, vagy akár az enyém. Olvassátok el!

Bővebben...

Hangyás vagyok

Mostanában a hangyák késztettek eszmefuttatásra, főleg azért, mert ellepték a nappalimat és a konyhámat. Időközönként, valamilyen összefüggésben az időjárás változásaival, ezt még nem sikerült megfejtenem igazán, egyszerűen vonulászásba kezdenek a fent említett területen, ami engem meglehetősen zavar. Magyarul, ki nem állhatom, ha az asztal közepén, a mosogató szélén, a konyhaszekrényben hangyák menetelnek…

Bővebben...

Papi

6 éve hagyott itt minket az édesapám, de nincs nap, hogy ne gondolnék rá. Biztos igaz az, hogy észrevétlen átvesszük annak a szokásait, gesztusait, mondását, stb. akit nagyon szerettünk. Tudat alatt biztosan az működik bennünk, hogy úgy szeretnénk újra hallani, ahogy mondta. Ezzel is szeretnénk életben tartani…

Bővebben...

Bizalmi elv

Fiam most tanul vezetni. Ezért néha beszélgetünk a KRESZ-ben lévő fogalmakról. Erősen gondolkodóba estem a bizalmi elv kapcsán. Megyek az útkereszteződésben, ahol nekem van elsőbbségem, balról egyirányú utca van, jobbról (ellenkező irányból) csaknem nekem hajt egy kisbusz, még ő van felháborodva. Nap mint nap olyan atrocitások érnek az utakon, hogy leszögezem, a közlekedésben megszűnt a bizalmi elv.

Na és az élet más területein?

Bővebben...

Nyaralunk, „nevelünk”

A kikapcsolódásra vágyó pedagógus nyáron sem menekülhet attól, hogy nevelési helyzetek szemtanújává váljon, akármerre is tölti a szabadságát, legyen az, mondjuk a Balaton-part. Lesétálok a partra, gyönyörködöm a fodrozódó hullámokban, a naplemente narancssárga színeiben, már éppen az angyali nyugalmat dicsérném, mikor szóváltásra leszek figyelmes. A parton egy kissé elhízott, tréningruhás hölgy felcsattanó hangja zavarja meg a nyugalmamat: - Maga ne szóljon bele, hogyan nevelem a gyerekemet.

Bővebben...

Frusztrált társadalom, avagy akkor se rúgj másba

Mostanában nagyon sok olyan élmény ért, amikor azt tapasztaltam, hogy az emberek frusztráltak, reményvesztettek, fásultak, és ezt “leverik” a másikon. Betértem egy hajdan jó hangulatú, kellemes sütizőhelyre, de csak illúzió volt az egész. A pénztárostól érdeklődtem, hogy hányféle tea van, azt válaszolta, hogy ő nem tudja, de a fejem felett átordított és megkérdezte. Kolléganője zsörtölődve válaszolta, hogy jöjjön ide a vendég és nézze meg!

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára